محمد خالقی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار دات: محیط زیست به عنوان متولی حفاظت از زیستگاه و سایر گونه ها باید حدود 10 درصد اکوسیستمها و منابع زیستی را برای آینده حفظ کند چرا که با افزایش جمعیت احتمال تخریب زیستگاهها و انقراض گونهها وجود دارد.
وی افزود: از 157 گونه در شهرستان بابل وجود دارد که ازاین تعداد 35 گونه شامل پرنده، پستاندار و خزنده به ثبت رسیده و از میان این گونهها گونه گربه جنگلی باید مورد حمایت زیست محیطی قرار گیرد.
خالقی گفت: حدود 157 گونه پستاندار همانند گوزن و پلنگ و 517 گونه پرنده در ایران وجود دارد که به ثبت رسیده و برخی گونه ها همانند یوزپلنگ، گورخر و پلنگ در معرض خطر انقراض بوده و باید با حمایت زیست محیطی جلوی انقراض آنها گرفته شود.
وی گفت: تنوع زیستی یکی از مقولههای مهم در زمینه تنوع گیاهی، تنوع زیستگاهی و تنوع ژنتیکی بوده و گونهها در جاهایی که زندگی می کنند دارای زیستگاههای متفاوت هستند.
خالقی بیان داشت: یکی از دغدغه های امروز در زمینه تنوع زیستگاهی است و به دلیل بهرهبرداری بدون برنامه و بیش از ظرفیت برخی از آنها، زیستگاهها و گونهها در خطر هستند همانند گونه ببر مازندران و شیر ایرانی که از نظر زیستگاهی در خطر بوده و بیتوجهی به این گونه سبب انقراض آن شده است.
رئیس محیط زیست بابل افزود: در جهان 1.5 میلیون گونه جانوری و گیاهی وجود دارد که از این تعداد نیم میلیون حشره، 400 هزار گونه و 400 هزار جانور بوده که 50 درصد انقراض این گونهها از 200 سال پیش اتفاق افتاده است.
خالقی افزود: رشد و توسعه افزایش جمعیت و محدودیت زیستگاههای برخی از این گونهها سبب انقراض آنها شده و برخی گونهها بر اثر بهره برداری بی رویه و یا بر اثر آلودگی منقرض شدند.
نظر شما